Website update

Vandaag update website. Vanwege de vestiging in de Utrechtse regio (Driebergen) nieuwe foto’s. Tevens wil ik een nieuw project onder de aandacht brengen:

Project oranje. Ik ga elke week een oranje item fotograferen en publiceren. Waarom? Oranje is mijn lievelingskleur en is terug te vinden in mijn huisstijl, mijn logo, accessoires, zoals winterjas, schrijfboek, ordners, opbergmap en zelfs in de kleur van mijn kastdeur op kantoor. Het staat voor Nederland, Nederlandse sport, ons Koningshuis en volgens de kleurenpsychologie ook voor energie, vitaliteit, seksuele kracht, blijdschap, creativiteit, motivatie, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn. Daar doen we het voor!

Per 1 januari ook gevestigd in Driebergen

Etienne Oldeman Photography werkt landelijk (Europees) en heeft nu per 1 januari 2017 ook een vestiging in #Driebergen / #Utrecht. Mooi centraal gelegen.

Etienne Oldeman Photography is photographing in whole Europe. At 1st of January 2017 we are also located at Driebergen (Utrecht) , Ideal central location for The Netherlands, Belgium, Germany, France and England.

2e vestiging in Zeist

Vanaf 1 september 2016 hebben wij een 2e vestiging in Zeist (Utrecht). Alle contactgegevens blijven gelijk!

Reacties klanten

Ik word er bijna verlegen van, maar krijg zulke attente reactie van mijn klanten.

Een impressie van enkele recente voorbeelden:

Portretshoot in Den Haag: “Bedankt voor de DVD met de mooie foto’s!! Er zitten zeker een paar bij die ik kan plaatsen op mijn social media, leuk! Ook bedankt voor de leuke foto-shoot ochtend.”

Portretshoot (met heels) in Bergschenhoek: “Superleuke foto’s, de pret straalt er vanaf! Nogmaals heel erg bedankt voor de gezellige middag. Ik voelde me voor even een fotomodel.

Fotoboek bewoners Sterrenwijk: “Prachtig boekje! Dit moeten we ook gaan doen J Ik zal kijken of we hier funding voor kunnen krijgen.”

Bedrijfsreportage Utrecht: “Mooie foto’s!”

Bedrijfsreportages in Heerlen, Assen, Houten, Dordrecht en Europoort: “Ook ik krijg allemaal positieve reacties. Leuk he!”

Fotoreportage SS Rotterdam: “Het zijn weer goede foto’s. Ja, zag er weer goed uit.”

Familieportret (13 personen) op locatie in Bergschenhoek: “Ik heb inderdaad de foto’s ontvangen. Ze zijn echt heel mooi.”

Kinderfoto’s op locatie in Bergschenhoek: “Ze zijn fantastisch! Er zitten nog een paar hele mooie andere van S….. bij en ook van T….! En ja, S…. staat overal goed op natuurlijk-:). We vinden de zwart-wit foto die je hebt meegestuurd ook erg mooi. We denken eraan om de vergroting misschien wel in het zwart- wit af te laten drukken. Bedankt tot zover en we zien de andere foto’s wel tegemoet!” (red. Etienne:) De foto van de kids is een zwart-wit afdruk geworden op Forex van 100×100 cm!

 

 

 

Hartelijk welkom op mijn eerste blog

Doel van mijn blog is vragen die u heeft op praktische wijze uit te leggen en u te attenderen op handige en praktische nieuwtjes, feiten en andere fotografie of promotiegerelateerde zaken. Ook social media, marketing en andere tips& tricks kunnen aan bod komen.

Stel uw vraag en ik probeer daar zo snel en volledig mogelijk op te antwoorden. Natuurlijk kunt u ook reageren op de reacties.

Onderwerp: oplossen donkere gezichten op zonnige dagen

Ik krijg regelmatig de vraag hoe donkere gezichten veroorzaakt door (harde) schaduwen opgelost kunnen worden.

Oplossing: Daar is een simpele en doeltreffende oplossing voor: gebruik uw (invul)flitser overdag. U kunt hier hiermee zelfs tegen het licht in mooie portretfoto’s maken! Ik kreeg van een klant laatst ook te horen dat het gebruik van flitsers onzin is. Dat had ze van een ‘docent’ te horen gekregen. Daar ben ik het niet mee eens. Nu geven flitsers over het algemeen hard licht. Dat is niet altijd even mooi. Maar daar is ook een oplossing voor.

Oplossing: Met een omnibounce kun je het licht wat zachter maken. Een ‘omnibounce’ is een kunstof kapje dat je over de flitser kunt schuiven en die het licht iets zachter maakt. Dat is voor portretten meestal mooier. Ook zijn er kleine softboxen te koop die je op de flitser kunt plaatsen. Informeer bij de fotovakhandel voor de mogelijkheden.

Alternatieve oplossing: gebruik een reflectiescherm. Let op dat je rekening houdt met de verschillende ;kleuren, zoals wit (neutraal), zilver en goud (deze laatste geeft een bronstint aan de gezichten en dat is een kwestie van smaak). Handig is een reflectiescherm die afritsbaar is en ook een doorzichtig witte kant heeft. Die gebruik ik regelmatig om gezichten af te schermen van de zon. Ik heb vaker meer last van de zon dan plezier (althans als ik fotografeer).

Ik ben benieuwd of deze informatie voor u voldoende is en of u aanvullende vragen of opmerkingen heeft. Alvast hartelijk dank en vooral: veel fotografieplezier!