Etienne Oldeman Photography bestaat 10 jaar!

06 januari 2020

Etienne Oldeman Photography bestaat 10 jaar!

Een feestelijk moment. Etienne Oldeman Photography bestaat inmiddels 10 jaar als professioneel fotograaf. Natuurlijk is Etienne al veel langer actief met fotografie. We gaan dit jaar leuke acties ondernemen.

Acties 1e kwartaal 2020: zie prijslijst

  • Portretfotografie 
  • Corporate fotografie (bedrijfsreportages)
  • Eventfotografie
  • Familieportretten
  • Interieur- en woningfotografie

Korte geschiedenis over Etienne Oldeman Photography

Etienne Oldeman is al sinds de jaren 70 in de vorige eeuw actief met fotografie. Na mijn HEAO (bedrijfskunde) en post HBO opleiding Hoger Bedrijfskundig Management wilde ik eindelijk “iets leuks” doen. Ik startte met de opleiding fotografie aan de Foto-Academie in Amsterdam in 1999.

Na het eerste jaar de keuze moest ik een moeilijke keuze maken: of stoppen met mijn werk als ondernemersadviseur (waar ik jaren in de avond voor gestudeerd had) en full-time met de opleiding fotografie aan de slag te gaan met een onzekere toekomst of te kiezen voor mijn baan en fotografiecursussen naast mijn werk te gaan volgen. Ik koos voor de zekerheid.

In 2009 vond ik dat het toch echt tijd voor iets anders werd. Mijn liefde voor de fotografie begon steeds meer de boventoon te voeren. De vraag die mij bezielde was hoe ik mijzelf kan onderscheiden van de ruim 10.000 fotografen in Nederland? Op de foto-Academie ben ik met de (zwart-wit) doka opgegroeid, maar omdat vanaf 2005 bij mij ook de digitale fotografie de bovenhand kreeg, heb ik mij in de digitale nabewerking bekwaamd. Photoshop, Lightroom, beautyretouche, maar ook modellenfotografie, studiofotografie en filmen voor fotografen. Allerlei opleidingen en cursussen om mijn vakmanschap op hoog niveau te krijgen.

Uiteindelijk blijkt dat mijn onderscheidende vermogen ligt in de personen die ik fotografeer op een ontspannen manier in beeld te brengen. Iedereen op zijn gemak te stellen. Dat geldt voor portretfotografie, fotografie van 400 personen op een dag, maar ook tijdens events. Ik communiceer altijd met mensen met mijn ogen, zodat ze leuk op de foto komen, of pak juist ‘het moment” en laat de betrokkenen achteraf de foto zien. 99% van de mensen is blij verrast. Ik krijg reacties zoals: “Eindelijk sta ik mooi op de foto” en “Wow, wat een mooie foto”. Daar doe ik het voor!

Bij elke fotoshoot verdiep ik mij in de mensen die voor de lens krijg. Zo ontstaat een chemie die nodig is om iemand op de juiste manier, passend bij de persoon, op de foto te zetten.

Als je Etienne een beetje kent, dan weet je dat hij altijd nieuwe “uitdagingen’ zoekt. Naast mijn fotografie heb ik al divers filmcursussen gevolgd. In maart 2020 ga ik echter met een filmopleiding starten. Mijn grote wens is namelijk om documentaires te maken. Laten zien hoe wij nu leven, zodat dat voor het nageslacht bewaard kan worden. Eén van mijn grote voorbeelden is Bert Haanstra. Hij was in staat om in een moment de tijdsgeest van het dagelijks leven (soms humoristisch) in beeld te brengen. Ik fotografeer nu ook al vaak “verhalend” en de rode draad in mijn fotografievak is het maken van documentaires. 

Wil je ook onderscheidend, maar wel passend bij jou, op de foto, bel of mail me voor een kennismakingsafspraak. etienne@etienneoldeman.nl of +31.6.29.735.299

 

Deel dit bericht op: